Kuratorsamtale: Edward Burne-Jones

Velkommen til kuratorsamtale med prerafaelitt-ekspertene Alison Smith og Knut Ljøgodt, lørdag 22. februar kl. 14.

I den storslåtte utstillingen «Edward Burne-Jones: Prerafaelittene og Norden» får publikum komme tett på monumentale malerier og bildevever fylte av myter, magi, riddere og vemodig skjønnhet.

Utstillingen er kuratert av den norske kunsthistorikeren Knut Ljøgodt og britiske Alison Smith, sjefskurator ved National Portrait Gallery, i samarbeid med KODE og museet Prins Eugens Waldemarsudde. Dagen etter åpningen blir møtes de to kuratorene til samtale med Line Daatland, KODEs direktør for samling og utstillinger.

Kuratorsamtale: Edward Burne-Jones – Prerafaelittene og Norden
Tid: Lørdag 22. februar kl. 14.00
Sted: KODE 1, Festsalen

Alison Smith har spesialisert seg innen 1800- og tidlig 1900-talls kunst, med særlig vekt på kunstnere knyttet til den prerafaelittiske bevegelsen. Hun er i dag sjefskurator ved National Portrait Gallery i London, og ledet før den tid Tate Britains seksjon for britisk 1800-talls kunst. Smith har kuratert en rekke utstillinger knyttet til den prerafaelittiske bevegelsen, blant annet den store Edward Burne-Jones presentasjonen på Tate Britain i 2018.

Knut Ljøgodt har spesialisert seg innen skandinavisk og europeisk kunst fra 1800-tallet, inkludert landskaps- og historiemaleri, symbolisme og prerafaelittene. Han har hatt en rekke stillinger ved norske kunstmuseer, blant annet som direktør for Nordnorsk kunstmuseum, og leder i dag Nordic Institute of Art.

 

 

  • Lørdag 22. februar 2020
  • Kode 1

* Inkludert i inngangsbilletten

Edward Burne-Jones, Desiderium, 1873.